IŞİD: Afganistan'da 18 köyü ele geçirdik

IŞİD: Afganistan'da 18 köyü ele geçirdik

IŞİD, Afganistan'ın doğusunda Taliban ile yaşanan çatışmalar sonucunda 18 köyü ele geçirdiğiniz öne sürdü.

IŞİD, Afganistan'ın doğusunda Taliban ile yaşanan çatışmalar sonucunda 18 köyü ele geçirdiğiniz öne sürdü.

Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar ilinde Taliban ile IŞİD arasındaki çatışmalar devam ederken, IŞİD'e bağlı propraganda kanalları üzerinden Taliban kontrolündeki birçok köyün ele geçirildiği iddia edildi.

Örgütün haftalık olarak yayınladığı "Al Naba" isimli gazetenin 108'inci sayısında yer alan bilgiye göre, Nangarhar ili batısındaki Hoghyani ilçerinde 18 köy Taliban'dan ele geçirildi.

Taliban sözcüsü tarafından yapılan açıklamadaysa, bölgede IŞİD'in ilerleme sağladığı bilgisi teyit edilirken, örgüte karşı saldırılar düzenlendiği bilgisi paylaşıldı.

"IŞİD'e ABD hava desteği"

Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından geçtiğimiz dönemde sosyal medya ağları üzerinden yapılan açıklamada, Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar vilayetinde IŞİD'e karşı devam eden operasyonlarda ABD'ye ait savaş uçaklarının Taliban mevzilerini hedef aldığı ifade edilmişti.

IŞİD'in bölgedeki ilerlemesine destek sağlanmakta olduğunun ifade edildiği açıklamada, ABD ve desteklediği Kabil hükümeti güçlerinin bölgede IŞİD'e yönelik bir operasyon düzenlemediği bilgisi aktarılmıştı

Geçtiğimiz dönemde de Taliban kaynakları tarafından yapılan açıklamalarda, IŞİD'in, özellikle ülkenin doğusundaki Nangarhar bölgesinde daha etkin olması için ABD ve Kabil hükümeti güçleri tarafından örgüte dolaylı yollardan 'ön açıldığı' ifade edilmişti.

Nangarhar ilinde ortalama son durum: 


Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.