Apple’ın iPhone’ları yavaşlatmasına Android cephesinden cevap

Apple’ın iPhone’ları yavaşlatmasına Android cephesinden cevap

Apple'ın açıklaması sektörde ve kullanıcılar arasında en çok konuşulan konu haline geldi.

Geçtiğimiz hafta Apple’ın iPhone’ları pil sağlığına göre değerlendirerek kasıtlı olarak yavaşlatmasını kabul etmesi ile sektörde ve kullanıcılar arasında bu konu çokça konuşulmaya başlandı.

Apple, lityum iyon pilin kimyası gereği zamanla yıprandıklarından dolayı yüksek işlemci frekansında gerekli gücü sağlayamadığını ve bu sebeple iPhone’larda beklenmedik kapanma sorununun oluştuğunu söylüyor. Şirkete göre işlemcinin frekansını düşürerek beklenmedik kapanma sorunu ortadan kalkıyor. Elbetteki işlemci frekansının düşürülmesi iPhone’un performansının düşmesine, yavaşlamasına neden oluyor.

Durumun Android tarafında nasıl olduğu ise büyük merak konusu. Konu hakkında Samsung, HTC, LG, Google, Motorola ve Sony’e ulaşan The Verge, Motorola ve HTC’den cevap almayı başardı. HTC ve Motorola, pilin sağlığına bağlı olarak eski telefonların işlemci gücünde kısıtlamaya gitmediklerini açıkladılar. Tatil sezonu sebebiyle Sony’nin geç cevap vereceği bilgisi aktarılırken, Samsung’un ise konuyla ilgilendiğini söylemekle yetindiği bildirildi. Google ile LG ise henüz yorum yapmadı.

Apple, gelecekte de güç denetim mekanizmasını kullanmaya devam edeceğini söylüyor. iOS’un belirli sürümlerinde farklı modeller için kullanılan güç denetim mekanizması yalnızca pil sağlığı kötü olan cihazlar için etkin oluyor. Pil sağlığı iyi veya normal olan cihazlarda ise etkin olmuyor.Apple’ın iOS 10.2.1 güncellemesi ile iPhone 6, iPhone 6s ve iPhone SE için beklenmedik kapanma sorununun oluşmaması adına güç denetim mekanizmasının aktif olarak kullanıma sunulduğu artık bilinen bir gerçek. iOS 11.2 güncellemesiyle birlikte iPhone 7’nin de sürece dahil edildiği belirtiliyor.

Kaynak: Applefoni

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.