Kuzey Kore ve Güney Kore arasında 2 yıl sonra iletişim sağlandı

Kuzey Kore ve Güney Kore arasında 2 yıl sonra iletişim sağlandı

Güney ve Kuzey Kore'nin, dün açılan iletişim hattı üzerinden irtibat kurduğu bildirildi

Güney ve Kuzey Kore, dün açılan iletişim hattı üzerinden irtibat kurdu.

AA'nın Yonhap ajansına dayandırdığı habere göre, iki Kore arasındaki yarım saatlik zaman farkı nedeniyle Güney'den başlatılan aramaya henüz mesai saati başlamayan Kuzey'den cevap gelmedi.

Güney Kore Birleşme Bakanlığından yapılan açıklamada, Kuzey Kore irtibat yetkilisinin daha sonra, iki ülke sınırındaki askerden arındırılmış bölgede yer alan Panmunjom köyünde sabah saatlerinde Güney Koreli meslektaşını aradığı belirtildi.

Kuzey'in Güney'e bildirmesi gereken herhangi bir şey olup olmadığına ilişkin soruya, Kuzey'deki yetkili, "Hayır, bildirilecek bir şey olursa sizinle irtibat kuracağız." cevabını verdi.

Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki iletişim hattı, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un talimatıyla, dün, yaklaşık iki yılın ardından ilk kez yeniden açılmış, Güney Kore, yerel saatle 15.30'da Kuzey Kore'den bir çağrı aldıklarını doğrulamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.