Erdoğan’dan ABD’ye sert tepki: Böyle stratejik ortaklık olmaz

Erdoğan’dan ABD’ye sert tepki: Böyle stratejik ortaklık olmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin PKK'yı silahlandırmasına tepkisi sürdürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri'nin Suriye'deki politikasını sert dille eleştirdi.

Beştepe'de 43. muhtarlar buluşmasında konuşan Erdoğan iki ülke arasındaki ilişki modelinin stratejik ortaklık olamayacağını söyledi: "Böyle stratejik ortaklık olmaz. Bir taraftan stratejik ortağız diyeceksin, Suriye'nin kuzeyinde 4 bini aşkın silahla görevlendirme yapacaksın. Kime PYD'ye Kime YPG'ye Bunlar PKK'nın yan kuruluşları, terör örgütü. Biz sana bunları anlatıyoruz, sen bizi dinlemiyorsun, onların başındakileri dinliyorsun. Senle biz nasıl stratejik ortağız. Böyle ortaklık olur mu?

Erdoğan ayrıca Washington'ın Fethullah Gülen'in iade edilmesi konusunda üzerine düşeni yapmadığını kaydetti: "12 tane terörist verdik 15 yıl içerisinde bunlara. Niye? Terörist diye verdik. Ama biz bu teröristi istiyoruz. Bize vermiyor. Bize sudan uydurma tabirler... Kusura bakma sen bunu vermiyorsan bundan sonra sen bizden herhangi bir teröristi istediğin zaman bu fakir görevde olduğu sürece sen o teröristi alamazsın."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.