Husi esirden itiraflar: Hizbullah tarafından eğitildik

Husi esirden itiraflar: Hizbullah tarafından eğitildik

Aden hükümeti, Cevf kentinde ordu güçlerine esir düşen aralarında top ve roket uzmanı Husi milislerin itiraflarını servis etti.

Aden hükümeti güçleri, Cevf kentinde ordu güçlerine esir düşen aralarında top ve roket uzmanı Şii Husi milislerin 'itiraflarını' servis etti.

Videoda konuşan Husi milis, kendisinin ve onlarca savaşçının İran destekli Lübnan Hizbullah’ına bağlı uzmanlarca roket, top ve havan gibi silahların kullanılması konusunda eğitildiklerini itiraf ediyor.

Açıklamalarına devam eden Husi milis, başkent Sana’da, Sacid lakaplı Hizbullah üyesi koordinasyonunda teorik ve pratiğe yönelik eğitimlerin devam ettiğini ve özellikle roket ve havan gibi silahların Hizbullah tarafından gönderilen uzmanlar tarafından tasarlanıp üretildiğini belirtti. Husi esir ayrıca 39 kişiyle beraber eğitim gördüklerini ve eğitim sonrasında Necran, Taiz, Sa’da ve diğer cephelere dağıtıldıklarını belirtiyor


Yemen'de ayaklanma başlatan İran destekli Husiler, başkent Sana'yı ele geçirmişlerdi.

Yemen'i 34 yıl yöneten Ali Abdullah Salih, cumhurbaşkanlığı döneminde mücadele ettiği ancak ülkede 2011'de patlak veren halk ayaklanmalarının ardından değişen dengelerle 2013 yılında "müttefik" konumuna geldiği Husilerin, 4 Aralık 2017'de düzenlediği saldırıda hayatını kaybetmişti.

Öte yandan Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Yemen'de devam ettirdiği hava saldırıları ve blokaj, yüzbinlerce Yemenli çocuğun önlenebilir hastalıklardan dolayı hayatını kaybetmesine neden oluyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.