"Türkiye'deki Darbe Girişimi Nedeniyle Halep Düşebilir"

"Türkiye'deki Darbe Girişimi Nedeniyle Halep Düşebilir"

‘Gölge CIA' olarak bilinen ABD merkezli düşünce kuruluşu Stratfor, Türkiye'deki darbe girişiminin Halep'in durumunu olumsuz etkileyebileceğini duyurdu.

Türkiye'deki askeri darbe girişiminin etkileri tüm dünyada tartışılıyor. Dünya Bülteni'nin haberine göre; "Gölge CIA" olarak da bilinen ABD'li küresel araştırma kuruluşu Stratfor'da yayınlanan bir analizde, Türkiye'deki askeri darbe girişiminin, Halep'teki Suriyeli muhalifleri olumsuz etkileyeceği belirtildi.

Kurumsal kimlikle yayınlanan makalede "Suriyeli muhalifler için Türkiye'den gelen yardımlar çok önemliydi. Türkiye'deki askeri darbe girişiminin ardından kaos meydana geldi. Muhaliflerin bakış açışıyla bundan daha kötü bir zamanlama olamazdı. Zira Türkiye'den gelen yardımlar düşmanlarının en saldırgan döneminde önem kazanıyordu" ifadelerine yer verildi.

Stratfor'un analizinde ayrıca, Suriye'deki askeri yardımlar ve lojistik destek veren askeri yetkililerin Ankara'ya çağrıldığı ve darbe girişimi hakkında sorgulandığı da öne sürülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.