PKK'nın elinde bazıları Türkiye vatandaşı 800 rehine var

PKK'nın elinde bazıları Türkiye vatandaşı 800 rehine var

İngiltere merkezli The Independent sitesi, IŞİD'lilerin eşleri ve çocuklarından oluşan 800 kişinin PKK'nın elinde bulunduğunu yazdı.

İngiltere merkezli The Independent sitesi, IŞİD'lilerin eşleri ve çocuklarından oluşan 800 kişinin PKK'nın Suriye yapılanması olan PYD/YPG'nin elinde bulunduğunu yazdı.

Shebab Khan'ın haberinde, bu kişilerin toplama kamplarında tutulduğu, İnsan Hakları İzleme Örgütü'ne (HRW) göre dövüldüğü, aşağılandığı ve hijyenik olmayan mekanlarda barındırıldığı aktarıldı.

Khan'ın alıntıladığı HRW Terörizm ve Terörizmle Mücadele Programı Yöneticisi Nadim Houry, bu kadın ve çocukların 40'tan fazla ülkeden Suriye'ye gelen insanlar olduğunu belirtiyor.

Houry, bu kişilerin arasında Türkiye, Kanada, Fransa, İngiltere Tunus, Yemen ve Avustralya vatandaşları olduğunu söylüyor.

BBC Türkçe'nin aktardığı baberde PKK'lıların kadın ve çocukları vatandaşları oldukları ülkelere göndermeyi tercih ettiği aktarılırken bazı ülkelerin orada bulunan vatandaşlarını ülkelerine geri almak istemediği, bu yüzden bu insanların ortada kaldığı aktarılıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.