Irkçılar ve PKK diş gösteriyor: Hollanda'da bir cami daha kundaklandı

Irkçılar ve PKK diş gösteriyor: Hollanda'da bir cami daha kundaklandı

Hollanda'da İslam Merkezi Drachten Vakfına bağlı bir cami, kimliği belirlenemeyen bir saldırgan tarafından kundaklandı.

Hollanda'da İslam Merkezi Drachten Vakfına bağlı bir cami, kimliği belirlenemeyen bir saldırgan tarafından kundaklandı. Camide önemli ölçüde hasar oluştuğu bildirildi. Hollanda polisi tarafından soruşturma başlatıldı.

Hollanda'nın kuzeyindeki Drachten kentinde çoğunlukla Fas kökenlilerin gittiği cami kundaklandı.

Vakıf yöneticisi Halid Bennaceur yaptığı açıklamada saldırıyı kınadı.

Bennaceur şunları dile getirdi:

"Dün sabah namazına gelen cemaat camide terebentin kokusu duyduklarını söyledi. Daha sonra öğle namazına geldiğimizde caminin arka kısmında yanık izleri ve camların kırıldığını fark ettik."

Saldırının saat 04.00 civarında düzenlendiğini belirten Bennaceur, "Güvenlik kamerasında bir kişinin caminin arka camını kırdıktan sonra yanıcı bir sıvı maddeyi ateşe verdiği ve koşarak oradan uzaklaştığı görülüyor." ifadesini kullandı.

Öte yandan Almanya'da son üç hafta içerisinde camilere düzenlenen saldırı sayısı 13'e ulaştı. Bu saldırıların birçoğunda PKK yanlıları camilere Afrin Operasyonu'na karşı siyasi mesajlar yazdı. 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.