Kuzeybatı Suriye'de 4 Köy El Değiştirdi

Kuzeybatı Suriye'de 4 Köy El Değiştirdi

Muhalifler, Lazkiye ve Hama kırsalında düzenlediği operasyonlarda 4 köy ile bir tank birliğinin kontrolünü sağladı.

Muhalif birliklerin bir yıl aradan sonra Lazkiye'nin kuzeydoğusu ile Hama'nın kuzeybatısına düzenlediği operasyonlarda 4 köy ile bir tank birliğinin kontrolünü ele geçirdiği bildirildi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, muhalif birlikler, bir yıl aradan sonra Hama'nın kuzeybatısındaki Gab Ovasında Esed güçlerine karşı düzenlediği operasyonda Hırbet Nakusa köyü ile Curine beldesinden 6 kilometre uzaklıktaki tank birliğinin kontrolünü ele geçirdi.

Lazkiye kentinin kuzeydoğusunda yer alan Cebel Ekrad'daki operasyonlarda ise Nahşebe, Verşe ve Tel Melik köylerinin denetimini sağlayan muhalif birliklerin Esed güçleri karşısında ilerleyişinin devam ettiği ifade edildi.

Fetih Ordusuna bağlı birlikler geçen yıl Lazkiye'nin kuzeydoğusu ile Hama'nın kuzeybatısındaki Gab Ovasına düzenlediği operasyonlarda, Cisr eş Şuğur, Eriha ve Halep, Hama Lazkiye yolunun kontrolünün yanı sıra Feyrak ve Karkur köylerini ele geçirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.