"BTK, VPN servislerinin kapatılmasını istedi"

"BTK, VPN servislerinin kapatılmasını istedi"

BTK'nın erişim engellerinin aşılması için kullanılan VPN (Sanal Özel Ağ) servislerinin kapatılması istediği iddia edildi.

Füsun Nebil’in Türk-İnternet’teki yazısında aktardığına göre Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, operatörlere bir talimat göndererek VPN servislerinin kapatılmasını istedi.

5651 sayılı kanunun 6’ncı maddesinin 1’inci fıkrasının Ç bendi doğrultusunda Tor Project, VPN Master, Hotspot Shield VPN, Psiphon, Zenmate VPN, TunnelBear, Zero VPN, VyprVPN, Private Internet Access VPN, Espress VPN, IPVanish VPN’in kapatılması talep edildi.

İnternet yasakları kullanıcıları VPN’e itiyor

Türkiye’de özellikle Facebook, Twitter ve YouTube’a erişimin engellenmesi ve yavaşlatılması sebebiyle kullanıcılar VPN’e yönelmişti.

Son olarak HDP’ye yönelik operasyon kapsamında eş başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu HDP’li dokuz vekilin tutuklanması öncesinde Facebook ve Twitter başta olmak üzere bazı sosyal ağlara erişimin kısıtlanmasıyla birlikte birçok kullanıcı VPN kullanmaya başlamıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.