Trump aşırı sağcı baş danışmanını konseyden çıkardı

Trump aşırı sağcı baş danışmanını konseyden çıkardı

ABD Başkanı Donald Trump, baş stratejisti ve Ulusal Güvenlik Konseyi üyesi Steve Bannon'ı konseyden çıkarma kararı aldı.

ABD Başkanı Donald Trump, başstratejisti ve Ulusal Güvenlik Konseyi üyesi Steve Bannon'ı konseyden çıkardı.

İsmini açıklamayan bir Beyaz Saray yetkilisinin Reuters'a yaptığı açıklamaya göre, Trump'ın en yakın çevresindeki isimlerden oluşan ve ülkenin dış politikasına şekil veren ekipte Bannon'a artık ihtiyaç duyulmadığına karar verildi.

Bannon'ın ekipten çıkarılmasının nedeni olarak, Ulusal Güvenlik Danışmanı H. R. McMaster ile anlaşamamaları gösteriliyor. 

Beyaz Saray yetkilisinin açıklamasına göre, Bannon'ın konseyden çıkarılmasının bir diğer nedeni, Trump'ın ilk ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn'in görevden alınmasıyla ilgili.

Flynn, Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Kisylak ile Ocak ayında kurduğu hükümetten habersiz kurduğu temasların ortaya çıkması üzerine Şubat ayında görevden alınmıştı. Yetkililer, Bannon'ın Flynn'i dengelemek maksadıyla konseye alındığını ve şimdiye dek az sayıda toplantıya katıldığını belirtti.

Bannon ve takipçileri ne istiyor? 

Bannon ve ekibinin görüşleri Hristiyanlık ve İslam karşıtlığı etrafında şekilleniyor. Buna göre; Amerikan askeri Müslümanlar arasında ayrım yapmamalı, hepsini düşman görmeli. Bannonitler olarak adlandırılan ve bir tür tuhaf tarikat görünümündeki bu ekibin ana stratejisi, ABD liderliğinde bir Haçlı ittifakı ile İslam dünyası arasında bir kıyamet savaşına girmek. Bannon, Amerika'nın “çoktan küresel olan bir savaşın” içinde olduğunu ifade ediyor: “Cihat yanlısı İslami faşizme karşı kesin bir savaş”

Bannon’un ekibinden dış politika danışmanı Sebastian Gorka, Washington Post gazetesine yaptığı açıklamada, ‘Müslüman yoğunluklu coğrafyadaki terörizmin bir çoğu dinsel bile olmayan birçok farklı faktörün bir sonucu olduğunu‘ savunanları eleştirerek, ‘’Beni tamamıyla kusturan bir düşünce bu’’ demişti. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.