Kuzey Kore: ABD'nin istediği her tür savaşa hazırız

Kuzey Kore: ABD'nin istediği her tür savaşa hazırız

ABD'nin Kore yarımadasına savaş gemileri yollamasının ardından Kuzey Kore kendisini "güçlü silahlarla koruyacağını" açıkladı.

Devlet haber ajansı KCNA'nın haberine göre Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada bölgeye gönderilen donanmanın "işgal hamlelerinin ciddi bir noktaya ulaştığını" gösterdiği ifade edildi.

Kuzey Kore, "askeri önlemlere" başvurma tehdidinde bulundu. Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında "ülkeyi güçlü silahlarla savunmak amacıyla provokatörlere karşı en sert önlemlere başvurulacağı" belirtildi.

Bakanlık sözcüsünün Kuzey Kore'nin devlet medyasına yaptığı açıklamada "ABD'nin askeri eylemi tercih etmesi durumunda Kuzey Kore'nin ABD'nin istediği her türlü savaşa karşılık vermeye hazır olduğu" ifadeleri yer aldı.

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin Kuzey Kore'nin nükleer tehdidiyle tek başına başa çıkabileceğini açıklamıştı.

ABD'nin Pyongyang'daki komünist yönetimine gözdağı vermek amacıyla aldığı karar bölge ülkelerinde askeri çatışma çıkabileceği endişesine yol açtı. Kuzey Kore, Birleşmiş Milletler kararlarına aykırı olarak balistik füze denemelerini sürdürüyor. 

Amerikalı uzmanlarca Kuzey Kore'nin yeni bir nükleer denemeye hazırlandığı belirtiliyor.

Bölgeye gönderilen Carl Vinston Uçak Gemisi Grubu'nda bir uçak gemisi ve bazı savaş gemileri yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.