ABD: Esed rejiminin sonu yaklaşıyor

ABD: Esed rejiminin sonu yaklaşıyor

İtalya'daki Dışişleri Bakanları toplantısına katılan Tillerson, "Suriye'de Esed yönetiminin sona yaklaştığı konusunda hemfikiriz" şeklinde konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson yaptığı açıklamada Esed rejiminin sona yaklaştığını söyledi. İtlaya'daki Dışişleri Bakanları toplantısına katılan Tillerson, "Suriye'de Esed yönetiminin sona yaklaştığı konusunda hemfikiriz" şeklinde konuştu.

İtalya'da düzenlenen G7 Dışişleri Bakanları toplantısına katılan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Suriye’ye ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

ABD’nin Suriye’ye saldırısını değerlendiren Tillerson, "Suriye'de yeni bir kimyasal saldırıya izin vermeyeceğiz” ifadesini kullandı.

“Esed ailesinin iktidarı sona yaklaşıyor” diyen ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, şöyle devam etti:

“Suriye ve Irak'ta önceliğimiz IŞİD ile mücadele. Esed'ın kimyasal silahlarının IŞİD veya diğer örgütlerin eline geçmesine izin vermeyiz.Rusya'nın Esed rejimi, İran ve Hizbullah ile ittifakı çıkarlarına hizmet etmiyor, ABD ve diğer ülkelerle yeniden uzlaşmalı Ayrıca Rusya, Suriye'nin kimyasal silahsızlandırılmasındaki garantörlüğünde başarısız oldu."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.