"Türkiye bizi vuracak güce ulaştı"

"Türkiye bizi vuracak güce ulaştı"

Yunan basını Türkiye'nin uzun menzilli füzesi KAAN'ın Sinop'ta yapılan deneme testini 'Türkiye, Atina'yı vuracak güce ulaştı' ifadeleriyle okuyucularına duyurdu

Roketsan tarafından geliştirilen KAAN Füzesi'nin Türk Silahlı Kuvvetlerine tesliminden önceki son test atışı başarıyla gerçekleştirildi. Atış, IDEF 2017 Savunma Sanayii Fuarı'ndaki Milli Savunma Bakanı Fikri Işık tarafından canlı bağlantıyla takip edildi.

KAAN Projesi kapsamında uzun menzilli karadan karaya güdümlü füzeler, fırlatma araçları, komuta kontrol araçları ve bakım araçları milli imkan ve kabiliyetler kullanılarak tasarlandı ve üretildi. Kazanılan tüm bu imkan ve kabiliyetlerle hassas şekilde hedefine ulaşabilen, yüksek vuruş gücüne sahip, güvenilir, lojistik desteklenebilirliği yüksek bir uzun menzilli füze ve silah sistemi elde edilerek, Türk Silahlı Kuvvetlerine kazandırıldı.

"TÜRKİYE ATİNA'YI VURACAK GÜCE ULAŞTI"

Yunanistan'da medya Türkiye'nin milli füzesi KAAN'ı manşetlere taşıdı. Sinop'ta gerçekleştirilen deneme testi Yunanistan'ı tedirgin ederken ülkede Türkçe yayın yapan 

Birlik gazetesi Yunan basının geçtiği haberleri derledi.

Yunanistan basını füze denemesini analiz ettiği haberlerinde Yunan askeri ve siyasi kadroların şokta olduğu dikkat çekti. Yunan basını "Türkiye, Atina'yı vuracak güce ulaştı" haberiyle okuyucularına duyururken Yunan ordusunun stratejilerini değiştirmesi gerektiği analizinde bulundu.

İzmir ile Yunanistan arası yaklaşık 230 kilometre. KAAN füzesinin menzili ise 280 kilometre.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.