IŞİD'ten İran'a tehdit: Tahran'da boyunlarınızı vuracağız

IŞİD'ten İran'a tehdit: Tahran'da boyunlarınızı vuracağız

IŞİD yeni yayınladığı bir propaganda filminde İran'ı tehdit etti.

IŞİD yeni yayınladığı bir propaganda filminde İran'ı tehdit etti.

Örgütün propaganda kanalları tarafından geçtiğimiz gün yayınlanan filmde Farsça konuşan bir kişi İran'a yönelik tehdit içeren söylemlerde bulunuyor.

"Boyunlarınızı vuracağız"

IŞİD'in Irak'ın Necef kentinde düzenlediği saldırı ile ilgili yayınlanan propaganda filminin sonunda konuşan IŞİD savaşçısı, Farsça olarak yaptığı konuşmada İran'a yönelik, "Sizleri Şam ve Irak'ta öldürdüğümüz gibi yarın da Tahran'da boyunlarınızı vuracağız" ifadeleri kullanılıyor.

"Rafizilerin yönetiminde kurtulun"

Propaganda filminde konuşan IŞİD'li İran hükümetinden "Rafiziler" olarak bahsederken, İran'da yaşayan gençlere onların hükmü altında yaşamamaları ve "İslam beldelerine" gitmeleri yönünde çağrıda bulunuyor.

IŞİD'in 7 Haziran'da İran Parlamentosu ve Humeyni'nin türbesine yönelik saldırılar düzenlemişti. Saldırılarda en az 18 kişi ölmüştü. Düzenlenen bu saldırıların ardından 18 Haziran'da Suriye'deki IŞİD üslerine füze saldırısında düzenlemişti.

Öte yandan saldırıların ardından İran'da çok sayıda kişi IŞİD mensubu olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.