Peru ve Venezuela arasında diplomatik gerilim

Peru ve Venezuela arasında diplomatik gerilim

Peru, eski Venezuela Savunma Bakanı olan Büyükelçi Diego Molero'ya Peru'dan ayrılması için 5 gün süre tanındığı bildirildi

Peru hükümeti, Nicolas Maduro yönetimi üzerinde oluşturulan 'bölgesel baskıyı' artırmak amacıyla Venezuela büyükelçisini sınır dışı etti.

Yapılan açıklamada, eski Venezuela Savunma Bakanı olan Büyükelçi Diego Molero'ya Peru'dan ayrılması için 5 gün süre tanındığı bildirildi.

"Venezuela'da demokrasinin yeniden tesis edilmesine yardım etme kararlılığı çerçevesinde" Maduro'nun Peru'yu diplomatik protestosunun kabul edilmediği de açıklamada belirtildi. Peru, Venezuela'da anayasayı yeniden yazmakla görevlendirilen Kurucu Meclisi tanımayacağını açıklamıştı.

Peru'nun Venezuela'ya karşı attığı diplomatik adımın, Latin Amerika'dan bugüne kadar Caracas hükümetine gelen 'en sert tepki' olduğu ifade ediliyor.

Venezuela'dan  misilleme

Venezuela ise Peru'nun bu adımına yanıt vermekte gecikmedi. Venezuela Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Peru Büyükelçisinin ülkeden 5 gün içinde ayrılmasının istendiği kaydedildi.

Açıklamada, 19. yüzyılda her iki ülkeyi bağımsızlığına kavuşturan Simon Bolivar liderliğindeki Venezuela askerlerinin 'yaptığı fedakarlıklar' hatırlatılarak Peru Devlet Başkanı Pedro Pablo Kuczynski'nin Venezuela'nın ve Latin Amerika'nın birliğinin "düşmanı" olduğu ifade edildi.

Kaynak: Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.