BM yaptırımlarının Kuzey Kore'ye etkisi yok

BM yaptırımlarının Kuzey Kore'ye etkisi yok

BM'in raporuna göre Kuzey Kore'ye yönelik uluslararası yaptırımlara rağmen Pyongyang yönetimi hammadde ihracatına ve silah ticaretine devam ediyor.

Birleşmiş Milletler'in güncel bir raporuna göre Kuzey Kore, Şubat 2017 ve Ağustos 2017 arasında uluslararası yasadışı ticaret üzerinden en az 270 milyon dolar yani yaklaşık 224 milyon euro kazanç elde etti.

Raporda geniş çaplı yaptırım uygulanan ülkenin "BM'in yaptırım kararlarında yer alan tüm ürünlerin ihracatına devam ettiği" kaydediliyor. Bunun ise yaptırımların "gevşek bir şekilde uygulanması" ya da "Pyongyang yönetiminin yaptırımlardan etkilenmemek için yeni taktikler geliştirmeye devam etmesi" nedeniyle mümkün olmuş olabileceği tahmini yapılıyor.

DW'nin aktardığına göre raporda Kuzey Kore'nin ihracatının yüzde 90'ını Çin'e, geri kalanını ise diğer Asya ülkeleri, Suriye ve artan oranda Afrika ülkelerine gerçekleştirdiği kaydediliyor. BM uzmanları bu durumla Angola, Kongo, Eritre, Mozambik, Namibya, Uganda ve Tanzanya'ya uygulanan silah ambargosunun delinmesi arasında da bağlantı bulunduğu bilgisine yer veriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.