Arap aşiretlerinden PYD hamlesi: Gerekirse sopalarla savaşırız

Arap aşiretlerinden PYD hamlesi: Gerekirse sopalarla savaşırız

Suriyeli Aşiretler ve Kabileler Yüksek Konseyi Başkanı Rafi el Racu, çok yakında Ankara'da ilk toplantılarını gerçekleştireceklerini bildirdi.

Suriyeli Aşiretler ve Kabileler Yüksek Konseyi Başkanı Şeyh Rafi Akla el Racu, yakın zamanda Ankara'da Konsey'in ilk toplantısını gerçekleştirmeye hazırlandıklarını söyledi. Toplantının en önemli gündem maddesi PYD'nin Suriye'nin kuzeyinde ele geçirdiği Araplara ait topraklardan çıkarılması olacak.

Toplantıya ilişkin konuşan el Racu organizasyonun önemine dikkat çekerek "Toplantının çok önemli sonuçları olacak" dedi. Konsey Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü: "Önümüzdeki birkaç gün içerisinde Ankara'da çok önemli bir toplantı gerçekleştirmeye hazırlanıyoruz. Suriye'deki 65 aşireti temsilen 100 kişinin katılacağı bu toplantının çok önemli sonuçları olacak"

Şeyh Rafi el Racu, toplantıya katılacak temsilcilerin 35'inin Suriye'den, 11'inin Körfez ülkelerinden geleceğini, diğer temsilcilerin ise Türkiye'de hazır bulunduğunu bildirdi.

"Gerekirse sopalarla savaşırız"

Dış ülkelerden destek beklediklerini ifade Konsey Başkanı, aşiretlerin kararlılığını vurgulayarak "Gerekirse onlara [PYD] karşı sopalarla savaşırız" dedi. Arap lider, hiç kimseden destek alamasalar dahi PYD ve Esed rejimine karşı savaşı sürdüreceklerini belirtti.

Suriyeli Aşiretler ve Kabileler Yüksek Konseyi, Mart ayında Rakka, Haseke ve Deyrez Zor'dan gelen 50 Arap aşiretinin temsilcisinin katılımıyla Şanlıurfa'da kurulmuştu. Konseyin kuruluş toplantısında, ÖSO çatısı altında "Ortak Aşiret Ordusu" kurulması kararı alınmış ancak uygulamaya geçirilememişti.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.