Budist şiddeti hız kesmiyor: Arakan'da İslam Üniversitesi ateşe verildi

Budist şiddeti hız kesmiyor: Arakan'da İslam Üniversitesi ateşe verildi

Myanmar'ın Arakan eyaletinde Müslüman azınlığa yönelik şiddet kampanyası devam ederken Budist milliyetçilerin son hedefi Eşrefiye İslam Üniversitesi oldu.

Myanmar'ın Arakan eyaletinde Müslüman Rohingya azınlığa yönelik şiddet kampanyası tüm hızıyla devam ediyor. Myanmar ordusu ve Budist çetelerin son hedefi Eşrefiye İslam Üniversitesi ve üniversitenin yanında bulunan cami oldu.

İngiltere merkezli insan hakları kuruluşu Müslümanlara Karşı Zulmü Belgeleme Merkezi (DOAM) tarafından paylaşılan görüntülerde bölgedeki önemli eğitim merkezlerinden Eşrefiye İslam Üniversitesi'nin ateşe verildiği görüldü. Arakan eyaletinin kuzeyinde Maungdaw şehrinde bulunan üniversitenin yanındaki cami ile birlikte Budist çeteler tarafından yakıldığı bildiriliyor.

Müslüman Rohingya azınlığa karşı saldırılar devam ederken Myanmar ordusu ve Budist milliyetçiler sivil yerleşimlerin yanısıra dini merkezleri de sık sık hedef alıyor.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el Hüseyin, Cenevre'de yaptığı konuşmada Myanmar ordusunun Arakan eyaletindeki eylemlerini kınayarak bölgede 'tam bir etnik temizlik örneği' yaşandığını söylemişti.

Bölgedeki saldırılar nedeniyle Bangladeş's sığınanların sayısının 300 bine yaklaştığı bildiriliyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.