Faili belirlenemeyen saldırıda kadın ve çocuklar öldü

Faili belirlenemeyen saldırıda kadın ve çocuklar öldü

Hangi ülkeye ait olduğu bilinmeyen savaş uçakları Libya'nın doğusunda sivilleri hedef aldı.

Hangi ülkeye ait olduğu bilinmeyen savaş uçakları Libya'nın doğusunda sivilleri hedef aldı.

Libya'nın doğusunda bulunan Derna kentine yönelik dün gece düzenlenen hava saldırılarında onlarca sivil öldü ve yaralandı. 

Çoğu kadın ve çocuk 17 sivil öldü 30'dan fazlası yaralandı

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, kime ait olduğu henüz bilinmeyen savaş uçaklarının Derna kentine yönelik düzenlediği ve sivil yerleşim birimlerinin hedef alındığı hava saldırılarında 17 sivil yaşamını yitirdi.

Kaynaklar, saldırıda 8 kadın 7 çocuk ve 2 erkeğin öldüğünü ifade ederken, en az 30 kişinin de yaralandığı bilgisini kaydediyor.

Derna kenti konumu:

"Saldırıyı Mısır hava kuvvetleri düzenlemiş olabilir"

Geçtiğimiz dönemlerde Mısır'ın kentteki sivillere yönelik hava saldırıları düzenlemiş olması sebebiyle bölge halkı dün geceki saldırının Mısır'a ait savaş uçakları tarafından düzenlenmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Sosyal medyada tepki topladı

Çoğu kadın ve çocuk sivillerin ölümüne yol açan hava saldırısı sosyal medyada tepki toplarken, saldırıya ait görüntüler bazı hesaplarca paylaşıldı. Paylaşılan görüntülerde ölen ve yaralanan sivillerin çoğunun çocuk olduğu görülüyor.

 


Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.