'Diplomatik bölge'de bombalı saldırı: 5 ölü

'Diplomatik bölge'de bombalı saldırı: 5 ölü

Afganistan'ın başkenti Kabil'de şiddetli bir patlamanın meydana geldiği aktarıldı. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

Yerel haber kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Afganistan'ın başkenti Kabil'de elçilik binalarına oldukça yakın bir bölgede şiddetli bir patlama gerçekleşti.

Olayla ilgili açıklama yapan Kabil hükümetine bağlı polis kaynakları patlamayı doğrularken olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bilgisini paylaştı.

Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama

Afganistan Sağlık Bakanlığı Sözcülüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, gerçekleşen bombalı saldırıda en az 5 kişi öldü 21 kişi de yaralandı. Ölenlerin kimlikleri ile ilgili detaylı bir açıklama henüz yapılmadı.

Saldırının sorumluluğunu IŞİD üstlendi

Afganistan'ın başkenti Kabil'de "diplomatik bölge" olarak da bilinen Vezir Ekber Han mahallesinde düzenlenen canlı bomba saldırısının sorumluluğu IŞİD tarafından üstlenildi.

Örgüte bağlı Amak Ajansı tarafından yapılan açıklamada, saldırının bir IŞİD savaşçısı tarafından patlayıcı yelek ile düzenlendiği ifade edildi.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.