Kunar'dan 'karakol baskını' videosu

Kunar'dan 'karakol baskını' videosu

'El Emara' medya organı Kunar iliyle ilgili yeni bir video yayınladı.

Taliban'a bağlı medya kaynakları Kunar iliyle ilgili yeni bir video yayınladı.

Taliban'a bağlı "Al-Emara" medya organı tarafından bugün Afganistan'ın Pakistan sınırındaki bölgesi olan Kunar iliyle ilgili bir video yayınlandı.

 

Kunar iline bağlı Sarkano ilçesinde Taliban güçlerinin Kabil hükümetine bağlı güçlere yönelik düzenlediği saldırıları konu alan kısa video yaklaşık olarak 11 dakika.


Videoda Taliban'ın Kabil hükümeti güçlerinin konuşlu olduğu bir bölgede askeri karakola düzenlediği baskın görüntülerine yer veriliyor. Taliban savaşçıları önce ağır silahlar ile hedef aldıkları askeri karakola sızıyorlar.


Saldırıların sona ermesiyle Taliban güçleri karakolu kontrol altına alıyor.


Askeri karakolun kontrol altına alınmasının ardından Taliban savaşçılarının karakoldan ele geçirdiği silah ve mühimmatları sergiledikleri görülüyor.



Videonun son bölümünde Kabil hükümeti güçlerine yönelik düzenlenen el yapımı patlayıcı (EYP) saldırılarına ait görüntüler var.


Kunar Vilayeti

Afganistan'ın kuzeybatısında bulunan Kunar vilayetinin Pakistan ile sınırı bulunuyor.


Nüfusun yaklaşık yüzde 96'sının kırsal alanda yaşadığı Kunar ili oldukça dağlık bir bölge olma özelliğini taşıyor. Resmi rakamlara göre vilayetin yüzde 86'lık bir kısmını dağlık alanlar oluşturuyor. Taliban ise ülkenin kırsalında oldukça etkin konumda.

Yaklaşık 430 bin kişinin yaşadığı düşünülen düşünülen Afganistan'ın en dağlık vilayeti Kunar, meşhur Hindikuş dağlarına da ev sahipliği yapıyor.

Kaynak: Mepa News  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.