'Taliban yeniden güçleniyor': NATO'dan Afganistan'a takviye

'Taliban yeniden güçleniyor': NATO'dan Afganistan'a takviye

NATO Afgan güvenlik güçlerinin eğitilmesinde görev yapan asker sayısını artırmayı planlıyor.

NATO Afgan güvenlik güçlerinin eğitilmesinde görev yapan asker sayısını artırmayı planlıyor. Önümüzdeki yıl için ek olarak planlanan 3 bin askerin yarısını ABD tahsis edecek.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg NATO'nun Afganistan misyonuyla ilgili olarak Brüksel'de açıklama yaptı. Stoltenberg Afgan güvenlik güçlerinin eğitilmesinde görev yapan NATO askerlerinin sayısını önümüzdeki yıl 13 binden 16 bine çıkarmak istediklerini söyleyerek, ek askerlerin yarısının ABD tarafından tahsis edileceğini belirtti.

NATO Genel Sekreteri misyona ABD'nin yanı sıra hangi ülke ya da ülkelerin katılacağı konusunda bilgi vermezken, hedefin Afgan güvenlik güçlerinin eğitimi ve Afgan Hava Kuvvetleri'nin geliştirilmesi olduğunu kaydetti.

Savunma Bakanları karar alacak

NATO'nun asker sayısını artırma kararının NATO Savunma Bakanları'nın Çarşamba ve Perşembe günü Brüksel'de yapacağı toplantıda resmiyete kavuşması bekleniyor. ABD Ekim ayı başlarında NATO üyesi diğer ülkelere Afganistan'a bin ek asker gönderme çağrısında bulunmuştu. NATO'nun Afganistan'daki askerlerin sayısını artırmasının nedeni Taliban'ın ülkede yeniden güçlenmeye başlaması ve IŞİD'in yayılması.

Kaynak: Deutsche Welle Türkçe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.