Kadirov PKK ile anlaştı: 44 kadın ve çocuk Rusya'ya getirilecek

Kadirov PKK ile anlaştı: 44 kadın ve çocuk Rusya'ya getirilecek

Ramazan Kadirov'un emriyle toplanan grubun Grozni'ye geçmesi bekleniyor.

Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov, kadın ve çocuklardan oluşan 44 kişinin Suriye'den Rusya'ya gönderileceğini bildirdi.

Perşembe günü açıklama yapan Kadirov, öldürülen IŞİD savaşçılarının aileleri olduğu düşünülen kişilerin çoğunluğunun Rusya vatandaşı olduğunu ifade etti. 44 kişiden 9'unun çocuk, diğerlerinin kadın olduğu belirtilirken iki Özbek ve bir Kazak'ın da bulunduğuna dikkat çekildi.

Kadın ve çocukların önümüzdeki hafta Çeçenistan'ın başkenti Grozni'ye getirilmesi bekleniyor. Sonrasında ise bu kişilerin yasal işlemler için Rusya'ya götürülebileceği belirtiliyor.

Geçtiğimiz günlerde Kadirov'u temsilen bir heyetin Rus yetkililerle birlikte rehin tutulan IŞİD'li ailelerinin durumu hakkında PKK ile görüşmek üzere Suriye'nin kuzeyine gittiği basına yansıdı.

"Rus vatandaşı 300 çocuk"

Rusya Devlet Başkanı Putin'e olan hayranlık ve bağlılığı ile bilinen Kadirov, Irak ve Suriye'de çatışma bölgelerine giden Rus vatandaşı bütün kadın ve çocukların ülkelerine geri dönmelerini istemişti.

Rus yetkili Ziad Sbsby, Irak ve Suriye'deki çatışma bölgelerinde 9 yaşın altında 300'e yakın Rus vatandaşı çocuk bulunduğunu dile getirmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.