ABD'li komutan: Kuzey Kore'ye karşı savaşı kaybedebiliriz

ABD'li komutan: Kuzey Kore'ye karşı savaşı kaybedebiliriz

ABD'nin üst düzey komutanlarından Jan-Marc Jouas, Kuzey Kore'nin 'devasa ordusu' ile yaşanacak olası bir savaşı ABD'nin kaybedebileceğini yazdı.

ABD’nin Kore yardımadasında daha önce görev almış üst düzey komutanlarından Jan-Marc Jouas ABD Kongresi’ne gönderdiği mektupta Kuzey Kore ile çıkacak olası bir savaş durumunda Güney’deki ABD askerinin sayıca yetersiz kalacağını ve lojistik anlamda güç duruma düşebileceği uyarısında bulundu.

Newsweek dergisinin elde ettiği mektupta Jouas, “Önceki savaşlardan farklı olarak Kore yarımadasında olası bir çatışmadan önce ordumuzu daha da güçlendirecek bir durumda değiliz.” dedi.

Kuzey Kore’nin 1 milyon 200 bin askeri var

Euronews'ta yer alan habere göre, Kore yarımadasındaki tansiyonu soğuk savaş döneminden bu yana görülen en tehlikeli ‘hava’ olarak niteleyen Jouas, ABD’nin bir savaşın başlaması durumunda bölgeye lojistik aktarımının günler alabileceğine dikkat çekiyor.

Ek askerlerin Kore yarımadasına nakli sırasında bile, oradaki mevcut üssün çoktan bir kimyasal saldırıya uğramış olabileceği uyarısında bulunarak, bunun da ABD’nin aktif olarak savaşa girişini geciktireceği uyarısında bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.