'Teröre karşı savaş'a 'Fransız tipi' ayarı

'Teröre karşı savaş'a 'Fransız tipi' ayarı

Fransa'nın başkenti Paris'teki büyük saldırının üzerinden 2 yıl geçti.

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen saldırıların üzerinden tam 2 yıl geçti. Ülkede 13 Kasım 2015’te 130 kişinin ölümüne yol açan saldırılardan sonra ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) uygulaması 1 Kasım’da kaldırıldı.

Olağanüstü Hal’in sona ermesiyle 'terörle mücadele kanunu'nda yapılan bazı değişikliklerle OHAL’in kapsadığı düzenlemeler kalıcı hale getirildi.

Euronews'in aktardığına göre, ülkedeki güvenlik durumuyla ilgili bir açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yasanın "Fransız değerlerini ve prensiplerini terk etmeden terörle mücadele" imkanı sağlayacağını söyledi.

Fransa İçişleri Bakanı Gerard Colomb, yeni yasayı savunurken, sosyal medyadan yaptıgğı açıklamada ülkedeki tehdit seviyesini çok ciddi olarak tanımladı.

Müslümanlar hedefte

Yeni düzenlemeye göre, adli makamların birçok yetkisi valiliklere devredildi. OHAL uygulamaları arasında yer alan, ibadethaneleri kapatma, adres baskınları, güvenlik bölgesi ilan etme ve ev hapisleri gibi çok sayıda güvenlik önlemi yeni yasada yer alıyor.

Sivil toplum kuruluşları, kimlik kontrolü ve üst araması gibi yetkilerin büyük ölçüde göçmenlere ve özellikle Müslümanlara karşı uygulanmasından endişe ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.