Fransa'nın başı 'cinsel istismar'la belada

Fransa'nın başı 'cinsel istismar'la belada

Fransa, cinsel istismar ve tacizle mücadele için yasalarını sertleştirmek zorunda kaldı.

Fransa'da 11 yaşında iki kız çocuğuna tecavüz eden iki erkeğin beraat etmesi hükümeti harekete geçirdi. Fransa hükümeti cinsel istismar ve tacizle mücadele için yasalarını değiştirmeye ve sertleştirmeye hazırlanıyor. Amaç, belli bir yaşın altındaki çocukların cinsel ilişkiye girmesinde rıza aranmasına karşı önlem almak.

Ülkede cinsel ilişkiye girenlerde yasal kabul edilen rıza yaşı 15. Ancak 15 yaş altındakilerle cinsel ilişkinin tecavüz olarak değerlendirilmesi için ise savcıların zorla ilişkiye girildiğini kanıtlaması gerekiyor.

Fransa Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bakanı Marlene Schiappa, hükümetin cinsel ilişkiye girmenin otomatik olarak suç sayılacağı üşt yaş sınırını düşürmeyi söyledi.

Schiappa, bir hükümet yetkilisi olarak "mahkeme kararlarına tepki gösteremeyeceğini" ancak "belli bir yaşın altındaki çocukların cinsel ilişkiye girmesinde rıza aranmasına karşı" önlemler aradığını söyledi.

Fransa'da cinsel rıza yaşı belirlenmiş olmasına rağmen, reşit olmayanların girdiği cinsel ilişkiyi tanımlayan bir yasa yok.

Mevcut yasalar uyarınca, şiddet ve zorlama olduğuna dair bir kanıt yoksa zanlılar tecavüzle değil, yalnızca reşit olmayan çocuklara cinsel tacizde bulunmakla suçlanabiliyor. Bu suça da 5 yıl hapis cezası ve 75 bin euro para cezası veriliyor.

BBC Türkçe

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.