Bombalı araç ABD konvoyuna daldı

Bombalı araç ABD konvoyuna daldı

Afganistan'ın güneyinde düzenlenen saldırıda ABD-NATO güçlerinin konvoyu hedef alındı.

Afganistan'ın güneyinde düzenlenen saldırıda ABD-NATO güçlerinin konvoyu hedef alındı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ülkenin güneyindeki Kandahar iline bağlı Dand ilçesinde ABD-NATO güçlerine ait askeri konvoya yönelik bomba yüklü araç saldırısı düzenlendi.

Dün öğleden sonra düzenlenen saldırıda konvoydaki birkaç askeri aracın büyük oranda tahrip olduğu bilgisini aktaran kaynaklar, patlamadan sonra bölgede çok sayıda helikopterin sevk edildiğini belirtti.

Saldırıyı Taliban üstlendi: 14 ABD askeri öldü

Taliban sözcüsü Kari Yusuf Ahmedi tarafından sosyal medya ağları üzerinden yapılan açıklamada olayın sorumluluğu üstlenilirken, saldırıda 14 ABD askerinin öldüğü ifade edildi.

Yapılan açıklamada, bomba yüklü araç ile düzenlenen saldırıda yabancı güçlere ait 2 zırhlı aracın da tahrip edildiği belirtildi.

NATO saldırıyı doğruladı

NATO sözcülüğünden yapılan açıklamada, Kandahar ilinde Pazartesi günü yabancı güçlerin konvoyuna yönelik bombalı araç saldırısı düzenlendiği bilgisi doğrulanırken, saldırıda 4 ABD askerinin yaralandığı ifade edildi.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.