Taliban'dan Kudüs açıklaması: Müslümanlara karşı açık bir düşmanlık

Taliban'dan Kudüs açıklaması: Müslümanlara karşı açık bir düşmanlık

'Sonunda Amerika sömürgeci yüzünü apaçık bir şekilde ortaya koydu'

'Sonunda Amerika sömürgeci yüzünü apaçık bir şekilde ortaya koydu'

ABD Başkanı Donald Trump'ın dün yaptığı bir açıklamayla Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının ardından birçok ülke ve farklı çevreler taradından açıklamaya tepkiler gelmeye devam ediyor.

Afganistan'da faaliyet göstere Taliban Hareketi Sözcülüğü, Trump'ın açıklamasından sonra konuyla ilgili bir bildiri yayınladı.

Sözcü Zebihullah Mücahid'in sosyal medya üzerinden yayınladığı açıklamada "Afganistan İslam Emirliği" imzası bulunuyor.

"ABD, sömürgeci yüzünü ortaya koydu"

"Sonunda Amerika sömürgeci yüzünü apaçık bir şekilde ortaya koydu, İslam’a karşı savaş ilan etti ve Müslümanlara ait toprakların işgal edilip sömürülmesine desteğini duyurdu.  Afganistan İslam Emirliği ABD’nin Müslümanların ilk kıblesi olan Beytul Makdis’i İsrail işgal devletinin başkenti olarak tanımasını en şiddetli şekilde lanetlemekte ve bunu Müslümanlara karşı açık bir düşmanlık ve sorumsuzca bir adım olarak görmektedir."

Açıklama şu şekilde devam etmekte; 

"Trump tarafından alınan bu karar Ortadoğu başta olmak üzere tüm dünyada savaşın ateşini kızıştıracaktır. 

ABD başkanı bu kararıyla ABD’nin yıllar boyunca Müslümanların yaşadığı,  anavatanlarının gaspedilip, halklarının katledilmesi ve İslâmi değerlerin yokedilmesi yönündeki tüm olaylarda direkt payı ve dahli olduğunu göstermiştir. 

Afganistan İslam Emirliği tüm Müslümanlara ve İslam ülkelerine Beytul Makdis konusunda net desteklerini ilan etme ve mustazaf Filistin halkının meşru direnişini destekleme çağrısı yapmaktadır. 

Eğer İslam dünyası birbirine destek vermek, sorunlarını birlik içinde çözme yaklaşımı göstermez, İslam karşıtı tuzakları tanır ve eldeki fırsatları heba etmeye devam ederse, Müslümanların mahremlerinin daha fazla çiğneneceği ve Müslümanların varoluşsal olarak tehditle karşılaşacağı tehlikeli dönem yakındır."

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.