Yemen'de insani kriz: Norveç, BAE'ye artık silah satmayacak

Yemen'de insani kriz: Norveç, BAE'ye artık silah satmayacak

Norveç, Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona üye olan BAE'ye silah satma kararının askıya alındığını resmen duyurdu

Norveç, Birleşik Arap Emirlikleri'ne "mühim bir önlem ifadesinin" olduğunu ve "Yemen'deki durumun kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesi" üzerine kurulu olan mühimmat ve silah ihracatını askıya aldı.

Yemen'de Suudi liderliğindeki bir koalisyon üç yıl boyunca İran destekli Şii Husiler'e karşı savaşıyor ve Birleşik Arap Emirlikleri koalisyonun bir parçası.

Dünya Bülteni'nin New york Times'a dayandırdığı habere göre Dışişleri Bakanı Ine Eriksen Soreide, Norveç'in askeri ihraçlarının herhangi birinin Yemen'de kullanılmadığını, ancak insani krizin "büyük kaygısı" bulunduğunu "hiçbir bilgi" sunmadığını söyledi.

Soreide, 2010'dan beri Norveç'in Birleşik Arap Emirlikleri'ne silah ve mühimmat satmasına izin verdiğini de sözlerine ekledi. BAE'ne cephane ve silahlar için satışları askıya alma kararı 19 Aralık'ta yapıldı ve bugün resmen açıklandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.