İran depremlerle sallanıyor

İran depremlerle sallanıyor

İran'ın batısında yer alan Kermanşah eyaletine bağlı Sumar köyünde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

İran'ın güneydoğusunda yer alan Kerman eyaletine bağlı Hucidek kentinde ise sabah saatlerinde 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından bu kez de Kermanşah eyaletine bağlı Sumar köyünde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

İran'ın batısında yer alan Kermanşah eyaletine bağlı Sumar köyünde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezinden yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Kermanşah eyaletine bağlı Kasrı Şirin ilçesinin Sumar köyü olan deprem yerel saatle 10.21'de meydana geldi. Depremin yerin 8 kilometre derinliğinde oluştuğu belirtildi.

İran-Irak sınırına yakın bölgede meydana gelen depremin Irak'ın başkenti Bağdat'ın yanı sıra Erbil, Süleymaniye, Diyala, Babil ve Vasıt kentlerinde de hissedildiği, vatandaşların binaları terk ederek dışarı çıktığı kaydedildi.

Depremde can ve mal kaybı olup olmadığına dair henüz açıklama yapılmadı.

İran'ın güneydoğusunda yer alan Kerman eyaletine bağlı Hucidek kentinde ise sabah saatlerinde 5,1 büyüklüğünde başka bir deprem meydana gelmişti.

Kaynak: AA

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.