Tunus'ta devam eden gösterilerde en az 700 gözaltı

Tunus'ta devam eden gösterilerde en az 700 gözaltı

Tunus'taki hayat pahalılığı protestolarında gözaltına alınan kişi sayısının 773'e yükseldiği belirtildi.

Tunus'taki hayat pahalılığı protestolarında gözaltına alınan kişi sayısının 773'e yükseldiği ve bu kişilerin yarıdan fazlasının 20 ila 30 yaşında olduğu belirtildi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Halife eş-Şiybani, yerel basına yaptığı açıklamada, hafta başından bu yana devam eden protestolarda gözaltı sayısının 773'e ulaştığını söyledi.

Gözaltına alınanların yüzde 54,9'unun 20-30 yaş aralığında olduğunu aktaran Şiybani, önceki günlere göre dün akşamın daha sakin geçtiğini ve şiddet olaylarının nispeten azaldığını dile getirdi.

Olayların başlangıcından bugüne meydana zarara değinen Şiybani, güvenlik güçlerine ait 88 aracın, bir karakolun ve Kasrine vilayetinde bir emniyet binasının yakıldığı bilgisini paylaştı.

Pazartesiden bu yana devam eden gösterilerin sakinleşmesine rağmen bazı gruplar bugün için yine ülke genelinde geniş katılımlı gösteri çağrısı yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.