"Petya virüsünün arkasında Rusya var"

"Petya virüsünün arkasında Rusya var"

Ukrayna'ya yapılan siber saldırıların amacının ülkenin finans sistemini baltalamak olduğu ileri sürüldü.

ABD istihbarat servisi CIA'nin hazırladığı raporda, Rusya Federasyonu'nun askeri hackerlarının 2017 yılında ülkenin finans sistemini baltalamak amacıyla Ukrayna’ya yönelik siber saldırılar düzenledikleri açıklandı.

QHA'nın aktardığına göre 27 Haziran 2017 tarihinde, Ukrayna’daki kurumlara siber saldırılar düzenlendi. Saldırılar sabah saat 11.30 civarında başladı ve sonucunda Petya adlı virüs yüzünden bir dizi özel şirket ve kamu kuruluşunun siteleri siber saldırıya uğradı.

CIA’nin raporunda Petya virüsünün Rus askeri istihbaratı (GRU) tarafından geliştildiğinin ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirtildi.

27 Haziran tarihinde Ukrayna’da bulunan bir dizi özel banka, Ukrayna Milli Polisi'ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Birimi, Ukrzaliznıtsa (Ukrayna Demiryolları), Borispol Havaalanı, Ukrayna enerji şirketi Ukrenergo, Kiev enerji şirketi Kievenergo, uçak üreticisi şirket Antonov, Ukrayna Bakanlar Kurulu sitesi, Life, Kiyivstar, Vodafone gibi GSM operatörleri, aralarında Kırım Tatar televizyon kanalı ATR’nin de bulunduğu birçok radyo ve televizyon kanalı, büyük süper marketler, UkrPoşta (Ukrayna postası) ve diğer birçok şirket ve kamu kuruluşunun internet siteleri siber saldırıya uğradı.

Daha önce Ukrayna Güvenlik Servisi'nden (SBU) yapılan açıklamada, geçtiğimiz günlerde Ukrayna'da yaşanan ve çok sayıda kurumun etkilendiği siber saldırıların arkasında Rusya güvenlik servislerinin bulunduğu belirtildi. Söz konusu siber saldırıyla Rusya'nın, önemli bilgileri imha etmeyi ve panik ortamı yaymayı hedeflediği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.