Polise Ağır Silahlar Verilecek

Polise Ağır Silahlar Verilecek

Bakan Ala, polise 28 Şubat'ta olduğu gibi ağır silah verileceğini söyledi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, polislere ağır silahlar verileceğini açıkladı. Bir televizyonda katıldığı canlı yayında Bakan Ala, "Polis kendi kullanacağı kadar ağır silah edinecek. Bir şey olup da olmamış gibi davranmak bizim politikamız değil. Polisin ağır silahları da olacak. Vardı daha önce, 28 Şubat’ta aldılar” dedi.

İçişleri Bakanı Ala, emniyet mensuplarının ağır silahlar edinip edinmeyeceği yönündeki soruya, “Polis kendi kullanacağı kadar ağır silah alacak. Bir şey olup da olmamış gibi davranmak bizim politikamız değil. Güven ve inanmak işin bir kısmıdır. Öyle bir düzenleme yapacaksınız ki güvenilmeyen insan bile bir şey yapamayacak. Kötü niyetli birileri gelse bile, kötü niyetlerini gerçekleştirilemeyeceği sistemi getireceksiniz. Polisin ağır silahları da olacak. Vardı daha önce, 28 Şubat’ta aldılar. Niye almışlar; sanki bu ülkede 12 Eylül olmamış, sanki 71, sanki 60 olmamış. Herkes artık sorunu kilimin altına itmeyi politika olmaktan çıkardı. Böyle bir problemimiz var. 31 Mart vakasından beri bu millet kaç darbe yaşadı. Burada karşımıza aldığımız, her seferinde asker üniforması içerisine girebilen ya hain oluyor, ya teröristler oluyor böyle, ya başka niyetteki kimseler oluyor; bunların Türkiye’ye zarar vermesini önleyecek güç dengesini kuracaksınız” diye cevap verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.