15 Şubat yıldönümü öncesi PKK yapılanmalarına operasyon

15 Şubat yıldönümü öncesi PKK yapılanmalarına operasyon

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın yakalanma yıldönümü öncesi güvenlik güçleri PKK'ya bağlı gençlik yapılanmasına operasyon düzenledi.

İfade edilene göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğü (TEM), PKK yapılanmalarına karşı yönelik operasyon düzenlendi. Adana merkez olmak üzere, İstanbul, Diyarbakır, Batman, Şırnak ve Van’da önceden belirlenen adreslere gün doğarken baskın gerçekleştirildi. Belirlenen evlerin kapıları kırılarak içeri girildi ve aramalar gerçekleştirildi.

 

15 Şubat Abdullah Öcalan’ın yakalanmasının yıl dönümü öncesi yapılan operasyonda, gözaltına alınan şahısların, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin düzenlediği Zeytindalı Harekatı için eylem hazırladıkları, eylem planladıkları ve eylem çağrısı yaptıkları öne sürüldü.

 

Öte yandan, Adana’nın Ceyhan İlçesi’nde 5 kişi sosyal medya üzerinden eylem çağrısı yaptıkları iddiasyıla gözaltına alındı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.