Erdoğan'dan ABD'ye: Ömürlerinde hiç Osmanlı tokadı yememişler

Erdoğan'dan ABD'ye: Ömürlerinde hiç Osmanlı tokadı yememişler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, '''Bizi vururlarsa sert karşılık veririz' diyenlerin ömürlerinde hiç Osmanlı tokadı yememiş oldukları çok açık.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Meclis'te AK Parti grup toplantısında konuştu.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Bizi vururlarsa agresif karşılık veririz" diyen ABD'li Korgeneral Paul E. Funk’a yönelik "Hiç Osmanlı tokadı yememiş olmadıkları çok açık" sözleri


Erdoğan'ın sözlerinden satırbaşları şöyle:


Stratejik ortağımız, müttefikimiz kalkıp da PYD-YPG'ye ciddi anlamda parasal desteği, yaptığı silah yardımları yetmiyormuş gibi yapma kararını alması herhalde bizim de aldığımız ve alacağımız kararları etkileyecektir ve etkilemektedir. (Zeytin Dalı) Şayet biz bu operasyonu, olumsuz iklim şartlarına rağmen, şimdi değil de mesela yazın başlatmış olsaydık, inşaatını yarım kalmış halde bulduğumuz o tahkimatların her biri birer kaleye dönüşecekti. Çekilmemizi isteyenler önce bölgedeki tünellere, kulelere, baştan aşağı silahlandırılmış köylere, her türlü silahla teçhiz edilmiş teröristlere bir baksın. Tüm bu hazırlıkların ülkemize yönelik olmadığını iddia eden varsa artık onlara söyleyecek sözümüz yok.


BU NASIL NATO ÜYELİĞİ


Türkiye'nin alenen bir terör kuşatmasına maruz kalması karşısında gösterdiği refleks, olabilecek en asgari tepki. Buna dahi tahammül edemeyenler, adeta teröristlere teslim olmamızı istiyor. Bu nasıl NATO üyeliğidir? Türkiye buna ne kadar uyması gerekiyorsa, ABD'nin de o kadar uyması gerekir. NATO eşittir ABD değildir. NATO'da tüm ülkelerin her biri ABD ile eşittir. NATO'da senin müttefikin olan bir ülkeye eğer bu saldırıyorsa, sen NATO mensubu olarak onun karşısında durman gerekir. Dün, evvelsi gün güvenlikten sorumlu bir temsilcileri geldi. Şimdi Dışişleri Bakanları da gelecek. Onlarla da konuşacağız. Bütün gerçekleri çok açık, net önlerine koyacağız. Bu iş hakka, hukuka uygun şekilde yürümezse bu ortak veya bir müttefik veya model ortaklık olmaz.


FİSKOSLAR VAR


İlk gelen haberler; şu anda 550 milyon dolar civarında parasal destek. Ama bunun 3 milyar dolara kadar çıkacağına yönelik de fiskoslar var. Güya DEAŞ ile mücadele için bölgeye çöreklenen herkes şimdi DEAŞ'la bir olup Türkiye'ye karşı açılan cephede yer alıyor. DEAŞ'la siz şu ana kadar ne mücadelesi verdiniz? Kaç DEAŞ'lıyı yok ettiniz veya nereye sevk ettiniz? Ortada hiçbir gerçek kabullenilebilecek hiçbir vaka yok. ABD'nin bütçesinden çıkan bu paralar Amerika'nın halkının cebinden çıkan paralardır. Bu konuda Amerika halkının duyarlılığını da özellikle gündeme getirmek istiyorum. Zira şu anda milli bütçeden böyle bir paranın çıkması manidardır.


DEAŞ TİYATROSU


Biz bölgede kimin kiminle birlikte olduğunu, ne yaptığını, hangi iş birliklerinin içine girdiğini, kime hangi imkanların sağlandığını teker teker tespit ediyoruz. Suriye ve Irak'taki DEAŞ tiyatrosunun artık sonu gelmiştir. Buradan tüm taraflardan maskelerini indirip zaten bildiğimiz gerçek yüzleriyle karşımıza çıkmalarını talep ediyoruz.


ART NİYETLİDİRLER


Bölücü örgütün mensuplarıyla yan yana poz verip de "Biz bunların PKK olduklarına dair bir işaret görmedik" diyenler, kendileri kör veya aptal değillerse art niyetlidirler. Hele hele "Bizi vururlarsa sert karşılık veririz" diyenlerin ömürlerinde hiç Osmanlı tokadı yememiş oldukları da çok açıktır. Türkiye'yi canlarının istediği gibi girip çıktıkları, her türlü hoyratlığı yapıp hesap vermedikleri yerlerle karıştırıyorlarsa çok yakında öyle olmadığını da görecekler. Şimdiden ilan ediyoruz ki hemen yanı başlarında duranlardan başlayarak gördüğümüz her teröristi de imha edeceğiz. İşte o zaman sırtlarını sıvazladıkları teröristlerin yanlarında bulunmasalar kendileri için daha iyi olduğunu anlayacaklar.


PAYLAŞIM SAVAŞI


2. Dünya Savaşı'ndan sonraki en büyük paylaşım savaşı devam ediyor. Birileri Türkiye'yi de bu paylaşım kavgasının bir parçası olarak görüyor. Bizim kimseye verecek ne bir karış toprağımız ne de bir hiç uğruna feda edecek tek bir evladımız yoktur"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.