ABD'den Erdoğan'a 'Osmanlı tokadı' yanıtı

ABD'den Erdoğan'a 'Osmanlı tokadı' yanıtı

''Hiç Osmanlı tokadı yememiş olmadıkları çok açık'' sözlerine ABD'li sözcüden yanıt geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Bizi vururlarsa agresif karşılık veririz" diyen ABD'li Korgeneral Paul E. Funk’a yönelik "Hiç Osmanlı tokadı yememiş olmadıkları çok açık" sözleri, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert’in düzenlediği basın toplantısında gündeme geldi.

Nauert, bir gazetecinin Erdoğan'ın sözlerini hatırlatıp "ABD'nin Osmanlı tokadı yemişliği var mı? Erdoğan'ın neden bahsettiğini biliyor musunuz? Bence bu yerinde bir soru çünkü ABD ve NATO müttefiki Türkiye arasındaki alarm veren durumu anlatıyor." sorusuna şu yanıtı verdi:


"Hepinizin bildiği gibi Dışişleri Bakanı Türkiye’ye gidecek ve orada mevkidaşı ile görüşecek. Türk hükümetinden üst düzey yetkililerle Suriye’de, özellikle Afrin bölgesinde şiddetin tırmandırılmasına ilişkin endişelerimiz hakkında bir dizi görüşmeler yaptık. Biz o bölgede faaliyet göstermiyoruz, ancak yine de oradaki durum bizi endişelendiriyor.


NATO müttefikimiz olan Türkiye’nin, Suriye'nin bazı bölgelerinde faaliyet gösteren bazıları nedeniyle meşru güvenlik kaygıları olduğunu anlıyoruz. Bunu anlıyoruz, yalnız onlar için değil aynı zamanda Suriye ve ABD için de işleyecek bir çözüm konusunda onlarla konuşabilmak istiyoruz."

'Osmanlı tokadı' yorumunu da 'komik' olarak nitelendiren Nauert, her yabancı liderin yorumlarına cevap veremeyeceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.