ABD'den Kuzey Kore'ye yeni yaptırım tasarısı

ABD'den Kuzey Kore'ye yeni yaptırım tasarısı

ABD Senatosu, pazar günü balistik füze teknolojisi kullanarak roket fırlatan Kuzey Kore'ye daha sert yaptırımlar getiren yasa tasarıyı onayladı.

Demokrat Senatör Bob Menendez ve Cumhuriyetçi Senatör Cory Gardner tarafından hazırlanan yasa tasarısı, 96 senatörün oyuyla kabul edildi. Tasarıya "hayır" oyu veren senatör olmadı. 

Gardner da ABD Başkanı Barack Obama'nın "stratejik sabır" siyasetinin işe yaramadığını ifade ederek, "Kore Yarımadası'ndaki durum ateşkesten bu yana en istikrarsız noktada" ifadesini kullandı.

Kuzey Kore'nin minyatür nükleer başlıklar ve bunları taşıyabilecek uzun menzilli füzeler geliştirme kabiliyetini hedef alan tasarı, ayrıca, 5 yıl boyunca Kuzey Kore'de radyo yayınları yapılması, bunun için iletişim ekipmanı satın alınması ve insani yardım programlarının desteklenmesi için 50 milyon dolar ayrılmasına yetki veriyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.