Putin: Karabağ Sorunu Uzlaşarak Çözülmeli

Putin: Karabağ Sorunu Uzlaşarak Çözülmeli

Putin, Ermenistan ve Azerbaycan'ın anlaşmazlıklarını kazanan ve kaybeden olmadan uzlaşarak çözmeyi umduklarını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ermenistan ve Azerbaycan'ın anlaşmazlıklarını kazanan ve kaybeden olmadan uzlaşarak çözmeyi umduklarını söyledi.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Putin, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile Moskova'da bir araya geldi. İki lider Kremlin Sarayı'ndaki başbaşa görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Putin, basın toplantısında, Sarkisyan ile görüşmesinde ikili ilişkileri, ticaret ve yatırım konuları ile bazı önemli bölgesel sorunları ele aldıklarını söyledi.

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da temmuz ayında bir polis karakoluna düzenlenen saldırı ve rehine olayını şiddetle kınadıklarını söyleyen Putin, Ermenistan'ın Rusya'nın önde gelen müttefiklerinden olduğunu belirtti.

Rusya'nın, Dağlık Karabağ sorununa da oldukça önem verdiğini dile getiren Putin, iki komşu ülke arasındaki gerginliği azaltmak istediklerini ifade etti.

Putin, "Erivan ve Bakü ile doğrudan iletişim içerisinde, Karabağ'daki sorunun çözümüne yardım etmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Ermenistan ve Azerbaycan'ın anlaşmazlıklarını kazanan ve kaybeden olmadan uzlaşarak çözeceğini umuyoruz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.