İlk '15 Temmuz iddianamesi' kabul edildi

İlk '15 Temmuz iddianamesi' kabul edildi

1 polis hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet, sekiz polis hakkında ise 15’er yıla kadar hapis cezası istenen iddianame kabul edildi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Evliya Çalışkan'ın hazırladığı iddianamede, farklı rütbelere sahip, farklı birimlerde çalışan 29 şüpheli polisin darbe teşebbüsü eylemini durdurmak için yapılan çağrılara ve tüm ilgili amirlerin talimatlarına rağmen, göreve gelmedikleri ya da darbe girişimine direnen arkadaşlarını ve vatandaşları vazgeçirmeye çalıştıkları belirtildi.

İddianamede, bir zanlının evinde yapılan aramada kullandığı cep telefonunda 'Eagle' haberleşme programı bulunduğu ve burada "ABD'den haber, Erdoğan'a darbe yapılacak" altında da 15 Temmuz 2016 gününe ait takvim yaprağının kayıtlı olduğu kaydedildi.

Bir başka zanlının ise Whatsapp grubundan asker fotoğrafı paylaşarak "Bunların anlamını biliyor musunuz, yarın kamuflajları hazırlayın, yarın asker oluyoruz" şeklinde mesaj attığı belirtildi.  

Savcı Çalışkan'ın hazırladığı iddianamade bazıları "Bylock" kullanıcısı olduğu tespit edilen 21 polisin, "Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek”, "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya veya Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek” ile "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” suçlarından 3 kez ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi. 

Diğer sekiz polis hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.