IŞİD lideri tehdit etti: Türkiye'yi işgal edin

IŞİD lideri tehdit etti: Türkiye'yi işgal edin

IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi’ye ait olduğu iddia edilen yeni bir ses kaydı yayınlandı.

Örgütün medya organlarından Furkan Medya’nın yayınladığı ses kaydında Bağdadi Türkiye'yi, Suudi Arabistan'ı ve İhvan'ı hedef aldı. Örgüt mensuplarından Musul’da dik durmalarını istedi. Musul’u kurtarmak için operasyonun kentin kapısına geldiği dönemde yayınlanan konuşmada Bağdadi, IŞİD üyelerinden Musul'u terk etmemelerini istedi.

"Gecelerini gündüze çevirin. Evlerini yıkın, kanlarını nehirler olsun."

Musul’da zaferden emin olduğunu öne süren IŞİD lideri, Türkiye’yi ve Müslüman Kardeşler Taşkilatı’nı (İhvan) hedef aldı.

'Türkiye’yi işgal edin'

Bağdadi, seküler ve ‘dinden dönen’ (mürtet) olarak tanımladığı Türkiye’nin, Kuzey Irak’ta ve Suriye’de çıkarlarını gerçekleştirme peşinde olduğunu iddia etti.

IŞİD’e savaş açan Türkiye’nin kendisinin güvende olduğunu sandığını söyleyen Bağdadi, Türkiye’ye karşı saldırılar yapılması için, destekçilerine çağrı yaptı:

"Türkiye’yi işgal edin. Güvenini paniğe, rahatını korkuya çevirin. Sıcak çekişme alanlarınızın içine alın. Şam’daki savaşçılarımıza sesleniyorum. Kafir Türk askerler sizin ayağınıza kadar geldi. Şiddetinizi onlara gösterin. Öfke alevlerinizle onları yakın. Bu şeytan kardeşlerinden, dinden dönenlerin rol modelinden, ateist müttefiklerinden intikamınızı alın."

Suudi Arabistan'a da saldırı çağrısı

Suudi Arabistan yönetimini de eleştiren Bağdadi, Suudi yönetiminin ülkeyi sekülerleştirme çabasında olduğunu iddia etti. Suudi Arabistan’ın IŞİD’e karşı savaşa bilfiil katıldığını söyleyen Bağdadi, bu ülke için 'her türlü belanın arkasında' ifadesini kullandı. Bağdadi, destekçilerine Suudi Arabistan'a saldırı çağrısı yaptı.

'İhvanlar haçlıların mızrak başı oldu'

Bağdadi, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın da 'kâfir' olduğunu öne sürdü. Haçlıların operasyonunun önemli ayaklarından biri haline geldiğini iddia etti.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.