Halep'te katliam devam ediyor: 31 sivil öldü

Halep'te katliam devam ediyor: 31 sivil öldü

Halep'in doğu kesimlerinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelere düzenlenen saldırılarda 31 sivil öldü.

Suriye'de, Beşşar Esad rejimi güçlerinin Halep'in doğu kesimlerinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelere düzenlediği saldırılarda 31 sivil hayatını kaybetti, 40 kişi yaralandı.

AA'nin haberine göre; Halep Sivil Savunma Müdürü Necip Ensari, rejim ve ortaklarının kentin doğu kesimlerine bugün düzenlediği kara ve hava saldırılarında Bustan el Kasr semtinde 9, Firdevs'te 11, Mağayir'de 5 sivilin yaşamını yitirdiğini, 40 kişinin yaralandığını söyledi.

Ensar, dünkü saldırılarda da 6 sivilin öldüğünü belirtti.

Yoğun saldırıların çok sayıda aileyi rejimin kontrolündeki bölgelere geçmek zorunda bıraktığını belirten Ensar, kuşatma altındaki bölgelerde insani durumun iflas ettiğini, halkın temel gıda malzemelerini bulamadığını aktardı.

Son saldırılarla rejimin, 15 Kasım'dan bu yana Halep'e yönelik saldırılarında yaşamını yitirenlerin sayısı 991'e yükseldi.

HALEP'TE YÜZ BİNLERCE SİVİL GÜVENLİ TAHLİYE BEKLİYOR

Doğu Halep'te muhaliflerin hakimiyetindeki 15 kilometrekarelik alanda 200 bine yakın sivil bulunuyor.

Rejim ve destekçilerinin 15 Kasım'dan beri havadan ve karadan şiddetli saldırısına maruz kalan on binlerce aile, bölgeden güvenli şekilde tahliye edilmeyi umut ediyor.

Aileler, rejim bölgesine geçtiklerinde can güvenliği sağlanması, erkeklerin gözaltına ya da zorla rejim ordusuna alınmamaları, güvenli bölgelere gitmelerine izin verilmesi ve aile fertlerinin birbirinden koparılmaması gibi temel güvenceler bekliyor.

Muhaliflerin kontrolündeki bölgelerden çıkan ya da bulunduğu yerleşim alanları rejim tarafından ele geçirilen 40 binden fazla sivil, olumsuz muamelelerle karşılaşmıştı.

Muhalif silahlı gruplar, geçen hafta yaptıkları ortak açıklamada, "5 günlük acil insani ateşkes ilan edilmeli. Acil tedavi gerektiren hastalar Birleşmiş Milletler gözetiminde tahliye edilmeli. İsteyen sivillerin, Halep'in kuzey kırsalına göçüne izin verilmeli, sivillerin tahliyesinden sonra taraflar müzakereye oturmalı." taleplerinde bulunmuştu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.