Facebook'ta canlı yayında intihar

Facebook'ta canlı yayında intihar

14 yaşındaki Nakia Venant, kendi sosyal medya hesabında yaptığı canlı yayında intihar etti.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Miami kentinde yaşayan 14 yaşındaki Nakia Venant, kendi sosyal medya hesabında yaptığı canlı yayında intihar etti.

Euronews'in haberine göre; genç kız evlatlık olarak verildiği evde pazar günü gecenin geç saatlerinde Facebook hesabından canlı yayına başladı. Yayın sırasında banyoya giren ve herhangi bir sorunu olmadığı öne sürülen Venant, cam kapıya bağladığı atkıyla intihar etti. Sabaha karşı saat üçte canlı yayınlanan intiharı izleyen Venant’ın bir arkadaşı hemen polisi arayarak durumu bildirdi. Ancak polise verilen adres yanlış çıktı. Genç kızın başka bir arkadaşından doğru adresi alarak evi bulan polis, Venant’ın cansız bedeniyle karşılaştı. Venant’ı yaşama döndürmek için yapılan müdahaleler sonuç vermedi. Kızı evlatlık edinen çiftinse olay sırasında evde odukları ve uyudukları açıklandı.

Genç kızın intihar ettiği görüntüler 14 bin kez izlendi.

Şoke eden olayın ardından açıklama yapan Facebook, belirlenen kuralları ihlal eden canlı yayınların belirlenmesi için 24 saat çalışan bir ekiplerinin olduğunu duyurdu. Açıklamada benzer durumlar, güvenlik kuvvetlerine ve Facebook’a hemen bildirilmesi istendi.

Aile üyeleri tarafından taciz edildiği söylenen 12 yaşındaki Katelyn Nicole Davis, yine aynı yöntemle canlı yayında intihar etmişti. Facebook’un 40 dakika süren intihar görüntülerini ancak iki hafta sonra silmesi büyük tepkiye neden olmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.