Taliban ABD'nin barış teklifini reddetti

Taliban ABD'nin barış teklifini reddetti

Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid'in açıklaması, General John William Nicholson'a cevap niteliğinde.

Taliban, ABD’li General Nicholson’ın barış görüşmesi teklifini reddeden bir açıklama yayınladı. Taliban’ın resmi sitesinden yayınlanan açıklama Zebihullah Mücahid tarafından kaleme alınmış.

Afganistan’daki ABD ve NATO Birlikleri Komutanı General John Nicholson, Taliban’ın Kunduz Valisi Molla Abdusselam Ahund’un ölümünün barış görüşmeleri için bir fırsat olduğunu belirtmişti.

Taliban Resmi Sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından yapılan açıklamada "Mücahit Afgan Halkının ve şehadet aşığı Kunduz halkının temsilcisi olan İslam Emirliği, General Nicholson’ın ifade ettiği münasebetsiz yoruma cevap vererek der ki siz işgalci olduğunuz için mücahitlerle konuşma sıfatını haiz değilsiniz ve siz çok iyi bilirsiniz ki yiğit Afgan halkı, işgalcilere daima böyle muamele etmiş ve onları zillet içinde ülkelerinden çıkmaya zorlamıştır" ifadelerine yer verildi.

ABD’li Generale "Afgan tarihine bakmasını" öneren Taliban sözcüsü, "çok daha güçlü Birleşik Krallık ve Sovyetler Birliği'nin cihat ve kılıcın kudretiyle ülkeden çıkarıldığını" belirtti.

"Müslüman Afgan halkı siz Amerikalıları işgalci İngilizler ve Sovyetler Birliğiyle aynı nazariyeden görüyor" diyen Taliban sözcüsü açıklamasını "cihadın bereketi ve Allahın yardımıyla sizi de diğerleri gibi ülkemizden atacağız" ifadeleriyle sürdürdü.

"Molla Abdusselam’ın ölümünü bir zayıflama  olarak görmüyoruz, aksine izzet ve zafer olarak görüyoruz" diyen Taliban, intikam vurgusu yaptı.

Taliban, haklarında sık sık çıkan barış görüşmeleri haberlerini her defasında yalanlayarak "işgal bitmeden masaya oturmayacaklarını" vurguluyor.

Kaynak: Asyanın Sesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.