Taliban'dan intikam sözü: Masum sivillerin intikamı 'işgalciden' alınacak

Taliban'dan intikam sözü: Masum sivillerin intikamı 'işgalciden' alınacak

Afganistan'da son bir günde 66 sivilin ölmesi ve yaralanması sonrası Taliban sert bir açıklama yayınlayarak intikam sözü verdi.

Afganistan'da yılalrdır süren ve en çok sivillerin hayatına mal olan savaş tüm şiddetiyle devam ediyor. Bu yıl, 2001 yılındaki ABD saldırısı ile başlayan savaşın 16. yılında girilecek olan ülkede sivillerin kasten yahut hata ile hedef alınması hala daha en büyük sorunlardan biri.

Yeni ABD Başkanı Donald Reump'ın işbaşına gelmesinin ardınan Afganistan ve Yemen gibi ülkelerde ABD bombardımanlarında gözle görülür bir artış yaşanmıştı. Bir önceki ABD Başkanı Barack Obama'nın insanısız hava araçlarıyla yürüttüğü sessiz savaşın aksine Trump'ın daha açıktan ve daha şiddetli bir savaş yürüteceği düşünülüyordu. Afganistan ve Yemen başta olmak üzere Ortadoğu'da Trump göreve geldiğinden bu yana düzenlenen hava saldırıları buna delil teşkil eder nitelikte.

Afganistan'da son günlerde düzenlenen hava saldırılarında onlarca sivil yaşamını yitirdi. Ülkede 2001 yılındaki saldırıyla yönetimden uzaklaştırılan ve ABD destekli Kabil hükümetiyle çatışmalara devam eden Taliban, bu saldırılara sert tepki gösterdi ve uluslararası toplumu da tepki göstermeye çağırdı. Taliban mesuplarını destekleyen yahut onlara sempati duyan sivillerin kitlesel bir cezalandırmaya tabi tutulduğunu belirten grup, kendisini "milletin koruyucu kuvveti" olarak niteleyerek intikam çağrısı yaptı.

Grubun resmi internet sitesi "Voice of Jihad (Cihadın Sesi)"da yapılan açıklamanın tam metni şu şekilde:

Son 24 saatte rejim ve onun yabancı müttefikleri onlarca sivili öldürdü ve yaraladı, birçok evi yok etti ve ağır ekonomik kayıplara neden oldu. Bu suçlar Zabul, Vardak, Tahar ve Ferah eyaletlerinde meydana geldi.

Yabancı işgalciler, Zabul eyaletinin Arğandab ilçesinde Elgaey pazarına komşu bulunan Malihel bölgesini bombaladı se sivil kayıplara neden oldu. Bombardıman 2 kadın ve 9 erkeğin hayatına mal oldu, iki masum çocuğu ise yaraladı.

Benzer şekilde düşman, Vardak eyaletinin Çak ilçesindeki Arabano bölgesinde Kancağtu dağında bulunan üç avcıyı öldürdü. Büyük olasılıkla avcılar ya savaşçı sanılarak öldürüldü yahut bir atış talimi hedefi olarak değerlendirildi.

Tahar eyaletinin Derkad ilçesinde Kamguzar bölgesinde bir hava saldırısı aralarında iki çocuğun da bulunduğu beş sivili öldürdü, 7 sivili ise yaraladı. Saldırı aynı zamanda civardaki evlere de zarar verdi.

Ferah eyaletinde Ferah Rud ilçesinde rejimin topçusu, ilçe merkezine yakın bir bölge olan Gat Kilai'yi bombaladı. Rastgele yapılan bombardıman 15 sivili öldürdü, 23'ünü ise yaraladı.

Yeni belirlenen kurallar kapsamında rejim ve yabancı müttefikleri, Mücahidlere destek vermeleri sebebiyle sivilleri ve altyapıyı, caydırıcı ve toplu bir cezalandırma çeşidi olarak sıklıkla hedef alıyor. Siviller sık sık kendi dükkanlarında, çiftliklerinde ve hatta camilerinde ibadet ederken acımasızca hedef alınıyor. Daha da provakatif olan, rejim sözcülerinin bombardımanlar sonrası yaptıkları rutin açıklamalarda hayatını kaybeden kurbanları 'terörist' olarak etiketlemesi.

24 saat içerisinde 66 sivilin ölmesi ve yaralanması aşağılık bir eylem ve açık bir savaş suçu. İnsan hakları örgütleri, medya ve sivil aktivistler bu vahşeti şiddetli şekilde kınamalı ve faillerin hesap vermesini sağlamalı.

Milletin koruyucu kuvveti olan İslam Emirliği daima şehit düşmüş masum vatandaşlarının kanının intikamını almıştır. Ve İslam Emirliği'nin, bu yoksul ulusun savunmasız kadın ve çocuklarına karşı yukarıda zikredilen suçlarla dökülen masum kanların intikamını, işgalcilerden ve onların kiralık paralı askerlerinden sert şekilde alması beklenmektedir.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.