Venezuela'da sokaklar durulmuyor

Venezuela'da sokaklar durulmuyor

Venezuela'da Devlet Başkanı Maduro'yu protesto eden göstericilerle polis arasında çıkan olaylarda onlarca kişi yaralandı.

Venezuela'nın başkenti Caracas'ta ülkedeki siyasi ve ekonomik krizden sorumlu tuttukları Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu protesto eden göstericilere emniyet güçleri biber gazıyla müdahale etti. 

Caracas'ta ve diğer kentlerde binlerce kişi, ayrıca muhalefet lideri Henrique Capriles'e verilen 15 yıl boyunca devlet başkanlığı seçimlerine katılmaması kararını protesto etti.

AA'nın bildirdiğine göre, polis bazı göstericilere biber gazı ve plastik mermiyle müdahale ederken, protestolarda 17 kişi yaralandı.

Daha önce Miranda eyaleti valiliği de yapan Capriles, 2012 ve 2013'teki başkanlık seçimlerinde adaylığını koymuş, ancak her iki seçimi de kazanamamıştı.

Henrique Capriles, ülkede devam eden hükümeti protesto gösterilerinin arkasındaki isim olarak görülüyor.

İçişleri Bakanı Nestor Reverol yaşananları "faşist grupların terör eylemleri" sözleriyle değerlendirdi.

Venezuela Yüksek Mahkemesi, 31 Mart'ta aldığı kararla, Kongre'nin, mahkemenin önceki kararlarına riayet etmediği gerekçesiyle yasama organının yetkilerini üzerine almıştı.

Venezuela'da dün muhalif lider Henrique Capriles'in kamu görevinde usulsüzlük yaptığı suçlamasıyla siyasetten 15 yıl men edildiği açıklanmıştı. Hakkındaki suçlamaları reddeden Capriles ise 'hükümet darbesi' yapıldığını ve muhalefetin zayıflatılmaya çalışıldığını savunuyor.

Muhalefet, bu kararın ülkeyi diktatörlüğe giden ve dönüşü olmayan yola soktuğunu savunurken, başkent Caracas'ta halk sokaklara dökülmüştü.

Tepkilerin ardından mahkeme, 1 Nisan'da kararını geri çektiğini açıklamıştı. Buna rağmen halk, erken seçim talebiyle protesto gösterilerini sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.