Hollanda: Çok sayıda 'muhalif' Türkiye'den çıkamıyor

Hollanda: Çok sayıda 'muhalif' Türkiye'den çıkamıyor

Hollanda, çifte vatandaşlığı bulunan 100'e yakın kişinin Türkiye'den çıkışına izin verilmediğini açıkladı

Hollanda Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, halihazırda Hollanda ve Türkiye olmak üzere çifte vatandaşlığı bulunan yüze yakın kişinin Türkiye'den çıkışlarına izin verilmediği belirtildi.

Bir bakanlık sözcüsü tarafından pazartesi günü Lahey'de yapılan açıklamada, çifte vatandaşlığı bulunan söz konusu kişilerin çoğunun, 'Gülen yapılanmasına yakın oldukları' suçlamasıyla çıkış izni verilmediği belirtildi. söz konusu Hollandalıların Türkiye’de tatilde ya da aile ziyaretinde bulundukları bilgisini verirken bu isimlerin Erdoğan’a ‘muhalif’ oldukları belirtildi. Gülen Örgütü'nün, Erdoğan muhalifi sıradan bir yapılanma olarak sunulması dikkat çekti.

Bakanların referandum toplantısı yapmalarına izin verilmemesiyle başlayan gerginlik, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Almanya ve Hollanda’ya ‘Nazi’ yakıştırması yapmasıyla sonuçlanmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.