İngiliz gazetesinden '2. Gezi' çağrısı

İngiliz gazetesinden '2. Gezi' çağrısı

Guardian gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı yeniden bir sokak eylemlerinin başlayabileceğini ve Batı'nın buna destek verebileceğini yazdı.

Britanya’nın köklü gazetelerinden Guardian, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iktidarına karşı Gezi eylemlerine benzer sokak gösterilerinin başlayabileceğini yazdı. 

Gazetede referandum sonucuna ilişkin şu değerlendirmeler yer aldı: “Türkiye’nin siyasi tarihinde iç karartıcı ve sonu bilinmeyen yeni bir döneme girdiğini söylemek abartı olmaz. Uygulanması halinde bu reformlar, Atatürk’ün Osmanlı İmparatorluğu’nun enkazı üzerine bir cumhuriyet inşa etmesinden yaklaşık bir yüzyıl sonra Türkiye’yi neredeyse yeniden bir sultanlığa çevirecek.”

"Atatürk'ün mirasını destekleyen laiklerle gerilim artacak"

Türkiye’de otokratik sistemin daha tamamlanmadığı ileri sürülen yazıda, ilk olarak kuvvetler ayrılığı prensibinin yerle bir edileceği iddia edildi: “Türkiye, Atatürk’ün mirasını desteleyenlerle, alaşağı etmek isteyenlerin, seküler sistemi savunanlarla muhafazakar İslami değerleri benimseyenlerin, Kürt milliyetçileriyle Türk milliyetçilerinin, bir zamanlar egemen olan askeri yapıyla AK Parti elitlerinin arasında bölünmüş bir millet ve gerilimin daha da artması kaçınılmaz.”

‘Sokak eylemleri yeniden başlayabilir’

"Eylemlere destek verebiliriz"

Guardian, sokak eylemlerinin tekrar başlayabileceğini işaret etti: “Sokak eylemleri yeniden başlayabilir. Fakat şu an için, Erdoğan’ın ülkenin kurumlarını insafsızca altüst ettiği günlerde, Avrupa’nın sunabileceği bütün desteği hak eden kişiler, değerler için cesurca mücadele eden ve milyonlarca vatandaşın boyun eğmek zorunda olmadığını bilen Türkiye’nin demokratları.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.