Batı'nın yeni 'umudu' Akşener mi?

Batı'nın yeni 'umudu' Akşener mi?

Yazıda yeni kurulacak partiye bağlanılan umutlar, İstanbul ve Ankara'da 'Hayır' oylarının baskın çıkmasıyla ilişkilendirdi.

İngiliz Financial Times (FT) gazetesi sayfalarında, MHP içindeki muhalif kanadın lideri Meral Akşener'in arkasındaki destekçilerin "AK Parti'nin hakimiyetine meydan okumak için parti kurmayı düşündüğü" iddiasına yer verdi.

Yazıda bu durum, İstanbul ve Ankara'da 'Hayır' oylarının baskın çıkmasıyla ilişkilendirdi.

"Türkiye'de yeni bir anayasa için yapılan referandumun sonuçları gelirken, yarıştaki 'dininden dönen' siyasetçilerin en büyüğü Akşener'in destekçileri endişeliydi."

"Ankara'da destekçilerin referandumu izlediği otelde, İstanbul'dan 'Hayır' oyu çıktığında, oda alev almış gibiydi. Gönüllü ordudan biri alkışlarla ayağa kalkıp "Bravo İstanbul" diye haykırdı. Yarım saat sonra Ankara İstanbul'u takip ettiğinde aralarından biri 'Bu çok önemli; rüzgar tersine dönüyor' dedi."

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin referandumda 'Evet' kampanyasını desteklemesiyle Akşener muhalif bir çizgi izleyerek 'Hayır' kampanyası yürütmüştü.

FT'nin analizinde şu ifadelere de yer verildi:

"Uzmanlar, merkez sağı AK Parti'nin hakimiyetine en büyük tehlike olarak görüyor. Eski İçişleri Bakanı Akşener böyle bir mücadeleye liderlik edecek en iyi isim olabilir.

"Savunucuları Akşener'in hem aşırı milliyetçileri, hem laikler ve İslamcıları kuşatacağını, sol ve sağdan, ve tabii ki AK Parti'den oyları çalabileceğini söylüyor.

Kaynak: BBC

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.