Şii Güçler Felluce Hükümet Konağını Ele Geçirdi

Şii Güçler Felluce Hükümet Konağını Ele Geçirdi

Şii milislerin liderlik ettiği Irak ordusu Felluce merkezine girdi ve hükümet konağını ele geçirdi.

Irak'ta Felluce’nin kent merkezine giren Şii güçler, hükümet konağı binasını ele geçirdi. Al Jazeraa Türkçe'nin haberine göre; Irak resmi televizyon kanalı Irakiyye, Bağdat hükümeti ve Şii milis güçlerinin 4 hafta önce operasyon başlattığı IŞİD’in kontrolündeki Felluce’nin kent merkezindeki hükümet konağını ele geçirdiğini duyurdu. Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, birliklerin Felluce'deki hükümet konağı binasına Irak bayrağını çektiğini belirtildi. Federal Polis Teşkilatı Raid Şakir Cevdat, konağın IŞİD’in direnmeden çekilmesi sonucunda ele geçirildiğini ifade etti.

Perşembe günü konuşan Irak Savunma Bakanı, Felluce’de inisiyatifin Irak güvenlik güçlerinde olduğunu söylemişti.

IŞİD Perşembe günü Felluce’nin güneyindeki bazı bölgelerden çekilmişti. Görgü tanıkları, örgütün daha önce kentten çıkışlarına izin vermediği sivilleri serbest bıraktığını söyledi. 

2014’te IŞİD’in kontrolüne geçen Felluce’nin büyük bir kısmı hâlâ örgütün elinde. Bağdat’a 50 km uzaklıkta olan kente yönelik operasyon devam ediyor. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.